Wallgrind

Sendinblue en FluentSMTP

Mail versturen via Sendinblue met de FluentSMTP plugin voor WordPress

Maak je gebruik van Microsoft 365 of Google Workspace (G Suite) als email provider dan komt het vaak voor dat je via je welbekende CMS geen mails kan versturen als je webhosting provider de antieke onbeveiligde PHP mailer methode heeft gedeactiveerd. Dit is meestal uit spam voorzorgsmaatregelen. En ook wij hebben deze functie uitgeschakeld.

Je loopt al snel tegen de volgende problemen aan
Verstuurt je WordPress website geen emails?
Komen de bestelling mails niet aan bij je klanten?
Krijg je geen bevestigingsmail via een van je contact formulieren?
Of de mails komen vaak niet aan aan of in de spam map terecht!

E-mails die niet goed verzonden worden zijn een lastig probleem en kunnen vervelende consequenties hebben. Met een gratis oplossing zoals SendinBlue i.c.m de FluentSMTP plugin voor WordPress kan je deze narigheid voorkomen.

Wat de veelvoorkomende oorzaken zijn kan enorm verschillen. Meestal staan de DNS-records van je domeinnaam niet goed ingesteld. Of is het IP adres van de server geblacklist op de vele spamlijsten die we tegenwoordig kennen.

Wij adviseren altijd als eerste een gratis oplossing alvorens je begint met het betalen voor een service. Waarom betalen als het ook makkelijk, veilig en gratis kan? Precies daarom is SendinBlue een super degelijke service provider voor de job.

SendinBlue is dus met een gratis abonnement eenvoudig te gebruiken en te configureren.

Met het gratis abonnement kun je maximaal 300 e-mails per dag verzenden. Dat zijn 9.000 e-mails per maand die je gratis kan verzenden naar een onbeperkt aantal e-mailadressen. Je kan indien nodig altijd je maandelijkse verzendvolume verhogen en abonneren op een betaalde variant.

Wil je gebruik maken van de extra opties of uiteindelijk toch meer e-mails versturen dan is er het Starter abonnement, deze is al beschikbaar vanaf € 20 euro per maand.

SendinBlue Starter is dus ook naast de Free versie de beste oplossing en zeker het overwegen waard als je serieus aan de slag gaat met e-mail marketing automation. Doelstelling van SendinBlue is om eenvoudig een betrouwbare service te leveren tegen een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. En dat is ze zeker gelukt in onze ogen.

Het aanmelden is gemakkelijk en je hoeft ook geen betaalgegevens voor in te vullen tijdens het aanmelden. Dus ook geen onverwachte kosten of hoge rekening achteraf.

Nu ben je zeker niet de eerste die deze problemen ervaart met het versturen van e-mail vanaf je WordPress website en je wilt dit beter laten functioneren dan het nu doet. Voor de gemiddelde normale websites is dit dus een zeer geschikte gratis optie.

Gebruik dus SendinBlue met FluentSMTP

Wij van wc eend adviseren: SendinBlue met de FluentSMTP plugin. 🙂

Bekijk deze tutorial in onze kennisbank om je stap voor stap op weg te helpen bij het aanmelden voor een gratis account op SendinBlue en het instellen van de FluentSMTP plugin voor WordPress.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think different, I’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten