Wallgrind

Wat is localhost?

Wat is Localhost?

Binnen een computer, server of webhosting omgeving verwijst “localhost” naar de computer waarop een applicatie (“app”) draait. Localhost is de standaard netwerk naam voor deze computer.

Een MySQL database die op dezelfde webserver van je webhosting pakket draait als de computer waar we het hier boven over hebben maakt dus ook verbinding via de term “localhost”.

Localhost verwijst dus naar de locatie van het systeem dat wordt gebruikt voor je webhosting pakket of MySQL database.

De localhost zet het loopback IP adres om in 127.0.0.1. Wanneer je communiceert met het IP-adres 127.0.0.1 maak je in theorie verbinding met de localhost. In principe maak je dus verbinding met de “Webserver” van de server/computer van je webhosting pakket.

En wat heeft Localhost te maken met een CMS zoals PrestaShop of WordPress?

Zoals je aan het begin van dit artikel hebt gelezen, betekent “localhost” de computer waarop een programma draait. Hier leggen we je uit waarom localhost belangrijk is voor de database van je PrestaShop of WordPress website.

Bij ons bevindt de database van je PrestaShop of WordPress website zich op dezelfde server als de rest van de bestanden. Daarom moet je wanneer je handmatig het parameters.php of wp-config.php bestand van je PrestaShop of WordPress website bewerkt bij “Database_host” of “MySQL hostname”, “localhost” invullen.

Hier onder een voorbeeld hoe de database_host vermelding in het parameters.php bestand eruit ziet voor een PrestaShop 1.7+ webshop installatie.

PrestaShop MySQL parameters

Wanneer je handmatig een CMS installeert en niet gebruikt maakt van de een klik app installatie tool vul je altijd bij Host “localhost” in (zonder tekens “”) dus alleen het woord : localhost om verbinding te maken met de vooraf aangemaakte MySQL database i.c.m de gebruikersnaam en het gekozen wachtwoord.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten