Wallgrind

Mail Tester

Test je e-mail spam score met Mail Tester

Mail Tester is een handige online tool om te controleren of het verzenden van uitgaande email werkt zoals het hoort. Aan de hand van een aantal factoren analyseert het je email spamescore wanneer je een email verstuurd vanaf een mailserver. Het kijkt ook of de mailserver eventueel op de zwarte lijst staat.

Mail Tester maakt het makkelijk om op een veilige manier je e-mail adres of mailserver te inspecteren en te debuggen voordat je begint met mailen vanaf een nieuwe website of domeinnaam.

Je kunt snel de HTML of CSS van je e-mail valideren en controleren hoe e-mails op verschillende apparaten worden afgeleverd. Het verzendende IP adres word daarnaast ook gecontroleerd en het geeft je een gedetailleerd rapport of je email bericht goed is opgesteld en de emailserver correct is geconfigureerd om een score te behalen van een 10 van 10.

Ik haal een 10 van 10 en mijn mail komt nog steeds in de spambox terecht

Het verzenden van een simpele mail wordt vaker gezien als spam dan je denkt en vooral bij email adressen van Microsoft, zoals Outlook, Hotmail en Windows Live Mail. Niet gek als je ziet hoeveel emails er dagelijks in je spambox terecht komen wat ook spam-e-mails zijn. In 2021 werden naar schatting dagelijks bijna 320 miljard e-mails verzonden en ontvangen. In december van dat jaar werd 46% van het totale aantal e-mails beschouwd als spam-e-mails.

Wanneer je bij ons een domeinnaam registreert en gebruik maakt van onze mailservers haal je altijd een 10 van 10 als spamscore, alleen wilt dat helaas niet zeggen of je email daadwerkelijk in de inbox terecht komt i.p.v in de spambox. Hier zijn een aantal factoren, zoals de reputatie van jou als afzender, authenticaties en kwaliteit van de inhoud van je bericht van belang.

Hoe kan ik mijn spam score testen op Mail Tester
  • Ga naar de website van Mail Tester en kopieer het e-mailadres waar je de test e-mail naar toe gaat verzenden.

Mail Tester email

  • Open je mailprogramma (waarschijnlijk Outlook) en maak een e-mailbericht aan.
  • Vul bij (To – Aan) het email adres in welke je zojuist gekopieerd hebt.
  • Vul bij (Subject – Onderwerp) in : Hoe laat eten we vandaag.
  • Bij de inhoud van je bericht type je : Haal ik een 10 van 10?.
  • Zorg dat je geen handtekening (signature) gebruikt want deze hebben vaak een aantal kleine HTML glitches waardoor de score lager uitvalt.

Mail tester email verzenden

  • Verzendt de mail en keer terug naar de website van Mail Tester en klik op de knop
    Check vervolgens je score“.

Bekijk score

  • Wacht even tot de test klaar is. Je ziet daarna het resultaat van de spam score.

Mail tester 10 van 10

Mocht het zo zijn dat je geen 10 van 10 als spam score haalt? Neem dan contact met ons op. Wij zullen je mail testen en kijken of de DNS instellingen goed staan ingesteld voor je domeinnaam en webhosting pakket.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten