FluentSMTP plugin instellen in WordPress

• 7

Een account aanmaken op Sendinblue

We gaan als eerste een account aanmaken en daarna een API key genereren op je account in het dashboard van Sendinblue.

• Bezoek deze pagina van Sendinblue om een account aan te maken om daarna je API (key) sleutel aan te vragen die je later in deze handleiding nodig hebt.
  • Vul je email adres en een wachtwoord in en klik op Create an account.
  • Verifieer daarna je email adres via de mail die je hebt ontvangen.

• Log daarna in op je account via deze link en vul je gegevens in en klik op Next tot je klaar met het het invullen van alle gegevens.

• Als je een mobiel nummer ingevoerd hebt krijg je een code toegestuurd om je nummer te bevestigen.
  • Nu je account bij Sendinblue is aangemaakt gaan we een Api key aanvragen.
  • Klik op deze link en klik links op de pagina op API Keys en vervolgens op (Click here to Generate your first API key).

• Geef de API key een naam en klik op Generate.
  • Klik op het kopieer icoon en sla/plak de API key even ergens op. (je hebt deze later nodig) en klik vervolgens op OK.

FluentSMTP plugin met API Key instellen in WordPress

• Login op je WordPress backend en ga naar Plugins > Nieuwe plugin > zoek op FluentSMTP en installeer deze plugin.

• Na het installeren open je de instellingen van deze plugin en selecteer Sendinblue.

• Vul je -> email adres -> Afzender naam -> en de API Key in en vink Afzendernaam forceren aan.
  • Klik vervolgens op Verbindingsinstellingen opslaan.

Je hebt nu de FluentSMTP plugin geactiveerd op je WordPress website met een Sendinblue API Key. Je zou eventueel nog een test mail kunnen sturen indien gewenst.