Wallgrind

Installatron

Installatron waar is het voor?

Installatron is een extern programma waar je eenvoudig software op je webhosting pakket mee kan installeren. Met behulp van Installatron kun je vanuit ons controlepaneel of DirectAdmin vrijwel met een paar klikken alle bekende webapplicaties installeren, importeren, verwijderen, en back-uppen.

Al 20 jaar is de Installatron plugin een pionier op het gebied van automatiserings voor webapplicaties om te voldoen aan de vraag van bedrijven en website-eigenaren over de hele wereld.

Wat kan er zoal worden geïnstalleerd met Installatron?

Voor een snelle en eenvoudige installatie via Installatron zijn er meer dan 100 webapplicaties beschikbaar en deze lijst wordt voortdurend bijgewerkt. Populaire systemen zoals WordPress, Prestashop, Joomla, Magento, PHProjekt, MediaWiki, phpBB, Drupal, b2evolution, PHP-Nuke, phpShop en de vele andere.

De lijst met webapplicaties die beschikbaar zijn voor installatie omvat CMS, blogs, portals, forums, chats, gastenboeken, kalenders, online winkels, galerijen, bestandsopslag, mailscripts en scripts voor realtime statistieken.

Naast het installeren kan installatron ook de geinstalleerde webapplicaties automatisch updaten  en eventueel ook de geïnstalleerde plugins en themas van je website up to date houden.

Ook kan je met Installatron backups maken, zodat installatron voor het updaten een backup maakt en je makkelijk terug kan wanneer dit nodig mocht zijn. Verder is installatron ook heel handig voor het verhuizen van websites tussen verschillende hosting providers of je eigen webhosting pakketten.

Als je een back-up maakt via Installatron bevat deze alleen de database en bestanden van je website. De Installatron back-up is vrij klein. Hierdoor is het terugplaatsen erg eenvoudig in tegenstelling tot de back-up functie van je hele webhosting pakket.

Hoe installeer ik een App met Installatron op mijn webhosting pakket?

Met slechts een paar klikken installeer je eenvoudig en snel een webapplicatie op je webhosting pakket via ons controlepaneel. Bekijk deze handleiding in onze kennisbank.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten