Wallgrind

Wat is Hosting

Webhosting is het onderbrengen van een website, webshop of webapplicatie op een server die altijd verbonden is met internet en altijd aan staat zodat iedereen hem op internet kan gebruiken.

Op deze manier is je website bereikbaar voor al je bezoekers. Met hosting huur je eigenlijk een stukje webruimte op een webserver die in een datacenter staat. Op deze server staan dan de bestanden die samen jouw website of applicatie vormen.

Laten we het maken van een website eens vergelijken met het bouwen van een huis. Als je geen grond hebt, kun je ook geen huis bouwen. Zo werkt het ook met een website. De hosting provider biedt jou een stukje grond (webhosting) aan waarop je je huis (website) kunt bouwen. Daarnaast heb je een adres (domeinnaam) nodig zodat mensen je huis (website) ook daadwerkelijk kunnen vinden.

Als iemand een domeinnaam in zijn internetbrowser invoert of op een link klikt, kan de browser de juiste server vinden en komt de gebruiker op de juiste website terecht.

Een domeinnaam is dus noodzakelijk als je aan de slag wilt met een webhosting pakket.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten