Wallgrind

Snagit Screen Capture

Snagit de beste Screen Capture Software?

Omdat we regelmatig de vraag krijgen welke software wij gebruiken voor onze stap voor stap how-to en video handleidingen in onze kennisbank hebben we besloten hier een stukje over te schrijven om jullie zo overigens ook te voorzien van wat informatie van een mooi stukje software en een leuke blog.

Wat is Snagit

Deze hip and happening software genaamd Snagit is de beste software om schermopnames voor zowel afbeeldingen en video’s op je Windows en macOS besturingssysteem te maken. Combineer schermopname’s, video’s en finetune je materiaal zodat je belangrijke informatie veel effectiever en efficiënter over kan brengen naar vrienden, collega’s of zoals ons je klanten.

De eerste versie werd uitgebracht in 1990 en sinds 2003 maken wij nu dus al meer dan 20 jaar gebruik van Snagit. Snagit is Anno 2023 beschikbaar in meerdere talen waaronder Engels, Frans, Duits, Japans, Portugees en Spaans.

Overzicht van enkele Snagit-functies op een rijtje

  1. Leg het volledige bureaublad, een deel er van of een scrollend scherm vast.
  2. Voeg context toe en markeer screenshots om visuele instructies en handleidingen te maken.
  3. Schermrecorder om jezelf snel op te nemen en stappen te doorlopen.
  4. Selecteer individuele frames uit opgenomen video’s en sla videobestanden op als mp4.
  5. Webpagina’s als PDF-documenten downloaden.
  6. Zeer geavanceerde bewerkingstools, zoals speciale effecten, tekst en videobewerking.


Deel je presentatie, afbeelding of video’s en upload rechtstreeks naar:

Google Drive
OneDrive
Slack
Teams
Dropbox
PowerPoint
Word
TechSmith Screencast

Snagit wordt veel gebruikt in het onderwijs, non-profit en overheidsorganisaties. Zelf gebruiken wij het programma dagelijks en het is en blijft een hele handige tool. Er zijn ook andere concurrenten op het gebied schermopname software maar vaak komen die niet in de buurt wat Snagit allemaal kan.

Snagit is genoemd in de 2022 (Best Software Awards) voor kantoorproducten en werelds beste softwarebedrijven op basis van authentieke beoordelingen van echte gebruikers en is een essentieel onderdeel geworden op technische vlak voor meer dan 73 miljoen gebruikers wereldwijd.

Snagit prijzen en waar te koop?

Helaas is dit stukje software niet gratis maar dat mag de pret niet drukken. Een licentie is best betaalbaar en is in onze ogen zeer zeker zijn geld waard. Het betreft een lifetime licentie welke je kan aanvullen met onderhoud en updates. Je betaald € 70,84 voor een licentie en de kosten voor het verlengen zijn € 14,17 voor een extra jaar aan onderhoud en updates. Studenten en docenten komen in aanmerking voor een fixe korting van 40% en betalen € 42,72 voor een licentie en de kosten voor het verlengen zijn € 8,54 voor een extra jaar aan onderhoud en updates.

Hou de website van StackSocial geregeld in de gaten voor een aanbieding op Snagit. StackSocial is een platform om trending technologie en software te ontdekken en te kopen met hoge kortingen.

Mocht je gebruik gaan maken van Snagit vergeet dan niet de Snagit Tutorial bank te raadplegen. Leer hoe je Snagit gebruikt en ga aan de slag met de basis of breid je vaardigheden uit met een volledige lijst met handleidingen.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten