Wallgrind

PrestaShop debug mode

De debug mode inschakelen in PrestaShop 1.7 en PrestaShop 1.6

De debug mode wordt veel gebruikt om fouten live in je webshop weer te geven. Wanneer je een blanco pagina’s ziet, een 500 Internal Server Error krijgt of je vreemde problemen met je webshop ervaart en niet weet waar je moet beginnen. Zet dan de PrestaShop debug mode aan.

Het inschakelen van de debug mode in PrestaShop 1.7 is eenvoudiger in vergelijking met de vorige versies van PrestaShop.

PrestaShop 1.7 debug mode inschakelen
Debug mode inschakelen vanuit de PrestaShop-backend (dashboard).
Ga naar > Geavanceerde instellingen > Prestaties > Debug-Modus Paneel > Stel deze in op JA.

Als je geen toegang meer kan krijgen tot de backend (dashboard), kan je de debug mode ook inschakelen via de FTP of via de Filemanager in de root locatie van je webshop. 
Ga naar de map > config > defines.inc.php (en open het bestand).
Ga naar lijn 29, hier zie je staan: define(‘_PS_MODE_DEV_’, false);
verander het woord false naar true. Het ziet er dan zo uit: define(‘_PS_MODE_DEV_’, true);. Sla het bestand op en de debug mode is nu ingeschakeld. Wil je de debug mode weer uitschakelen? Verander dan het woord true weer terug naar false om de debug mode uit te schakelen.

PrestaShop 1.6 debug mode inschakelen
Voor PrestaShop 1.5.3 tot en met 1.6 is de procedure hetzelfde, echter alleen mogelijk via de FTP of de Filemanager. En niet via de PrestaShop-backend (dashboard) zoals bij PrestaShop 1.7.

Ga via de FTP of Filemanager naar de map > config > defines.inc.php (en open het bestand).
Ga naar lijn 29, hier zie je staan: define(‘_PS_MODE_DEV_’, false); verander het woord false naar true. Het ziet er dan zo uit: define(‘_PS_MODE_DEV_’, true);. Sla het bestand op en de debug mode is nu ingeschakeld. Wil je de debug mode weer uitschakelen? Verander dan het woord true weer terug naar false om de debug mode uit te schakelen.

Let op:
Wees voorzichtig en schakel de debug mode weer uit wanneer je klaar bent met het opsporen van fouten. Kwaadwillende kunnen hiervan profiteren en je webshop beschadigen. Bovendien is elke zichtbare fout niet fijn voor je bezoekers.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten