Wallgrind

E-mail Blacklist Check

E-mail Blacklist Check

Het kan zijn dat je e-mail opeens niet meer aankomt. Je kunt nog wel emails ontvangen, maar je uitgaande e-mail verdwijnt gewoon en komt helemaal niet aan bij de ontvanger. Het kan dus zijn dat je op een blacklist staat. Waarom kom je eigenlijk op een blacklist en hoe kom je er weer van af? In de meeste gevallen heb je al enige tijd afleverproblemen. Heb je afleverproblemen? Kijk dan of je email adres, domeinnaam, of server IP op een zwarte lijst staat.

Wanneer een e-mailserver wordt verdacht van het verzenden van spam, beginnen e-mailserviceproviders het IP-adres of domeinnaam op een zwarte lijst te plaatsen. Zodra een IP-adres of domein op de zwarte lijst staat, komen e-mails die hiervan afkomstig zijn helemaal niet meer aan bij de ontvanger.

Controleer of je op een E-mail Blacklist staat

Meestal heb je direct inzicht in je bounce meldingen. Deze maken vaak een melding van blacklisting of om welke fout melding het gaat waarom je email niet is aangekomen bij de ontvanger. Daarnaast kun je ook controleren of het email adres, domeinnaam, of server IP adres op een zwarte lijst staat.

Op een blacklist staan is zeker niet fijn, maar kan minder erg zijn dan je denkt. Het komt helaas erg vaak voor dat het een “false positive” betreft of dat de hele IP range van een server is geblacklist en jij nu net met een IP adres uit deze reeks ook op de zwarte lijst terecht bent gekomen terwijl je er helemaal niet op hoort te staan.

Hoe controleer ik of ik op een van deze blacklists terecht ben gekomen?

Er zijn meer dan 120 officiele blacklists en gelukkig zijn er een aantal online tools waarmee je de blacklist check snel kunt uitvoeren en inzien of je op een van deze blacklists terecht bent gekomen. Je kunt een blacklist-controle uitvoeren op de website van MXToolbox via deze link.

Vul bij (Server IP or Domain) het IP adres of je domeinnaam in en klik op de knop (Blacklist Check).

Email Blacklist Checker

Deze gratis blacklist-checker-tool laat je na het controleren direct zien of je op een van de meest bekende blacklists staat.

Sta je op een blacklist?

Sta je op de blacklist en ben je klant van ons? Maak dan een ticket aan via ons controlepaneel. We zullen een onderzoek starten om te kijken of je daadwerkelijk spam verstuurd en wat de reden is waarom je op deze lijst terecht bent gekomen. Indien mogelijk zullen wij proberen het IP adres of je domeinnaam van de blacklist te halen.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten