Wallgrind

Domeinnaam

Denk goed na voordat je een domeinnaam opzegt

Registratie en het beheer van je domeinnaam
Het registreren van een domeinnaam is tegenwoordig vrij eenvoudig. Je zoekt en bekijkt of deze beschikbaar is en legt hem vast. Ooit komt er een moment dat je afstand wilt doen van je domeinnaam. Bijvoorbeeld omdat je stopt met je website en je niet meer jaarlijks wil betalen voor de verlenging van je domeinnaam.

Hou hier rekening mee
Zodra een domeinnaam is opgezegd, komt deze vrijwel direct in quarantaine te staan. Na een afkoelingsperiode, afhankelijk van de domein-extensie kan dit een aantal weken duren voordat je domeinnaam weer beschikbaar is voor registratie. Het is vaak zo dat je domeinnaam na het opzeggen op een veiling terecht komt en wanneer deze na de afkoelingsperiode direct weer word gerigistreerd door dit soort veiling websites. Ze verkopen uiteidenlijk je domeinnaam door aan de hoogste bieder.

Risico hergebruik van je domeinnaam
Wanneer je voorheen een email adres hebt gebruikt via een van je domeinnamen, dan is het niet ondenkbaar dat het e-mailadres bekend was bij andere mensen. Er is dus een mogelijkheid dat kwaadwillende met jouw opgezegde domeinnaam je email adres opnieuw aanmaken en hierdoor mogelijk vertrouwelijke correspondentie in verkeerde handen vallen. Een andere manier waarop jouw domeinnaam kan worden (her)gebruikt, is door de domeinnaam door te sturen naar een andere website.

Let dus goed op en denk dus twee keer na voordat je een domeinnaam opzegt.

Domeinnaam registreren of direct vastleggen doe je eenvoudig via ons controlepaneel.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten