Wallgrind

De nieuwe Bing AI

De nieuwe Bing AI

Is de nieuwe Bing AI ook zo indrukwekkend en revolutionair op het gebied van AI (Afkorting van: Artificial Intelligence) als ChatGPT?

Nadat ChatGPT een half jaar geleden is gelanceerd maken we al veel gebruik van de slimme chatbot. AI is dagelijks in het nieuws en je leest er overal iets over. De grote techbedrijven gaan in een stroomversnelling om van zich te laten horen op het gebied van: AI.

Microsoft heeft met de nieuwe Bing AI zijn AI-chatbot geïntroduceerd. Volgens Microsoft is de nieuwe Bing alsof je een onderzoeksassistent, persoonlijke planner en creatieve partner aan je zijde hebt wanneer je iets op het internet opzoekt. De door AI aangedreven Bing-zoekmachine en Edge-browser zijn nu live op Bing.com en zorgen zo voor betere zoekmogelijkheden. Microsoft heeft naar eigen zeggen miljarden geïnvesteerd in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Zo konden ze de technologie achter de chatbot integreren in Bing, Microsofts eigen zoekmachine.

Hoe gebruik je de nieuwe Bing Chat

De nieuwe Bing AI chatmodus is alleen beschikbaar wanneer je bent ingelogd. Dus maak een Microsoft-account aan en meld je aan als je dat nog niet hebt gedaan. Je dient overigens te browsen naar Bing via de Microsoft Edge browser op Mac (of Windows), of via de Bing-app op je iPhone of Android telefoon.

Je hoeft dus alleen in de Bing zoekbalk op ‘Chatten’ te klikken om de nieuwe Bing AI chatmodus te starten. Zie rode pijl in de afbeelding onderstaand.

Bing AI

Of vraag alles wat je wilt via de Bing-app.

Bing AI Iphone

Typ een vraag of verzoek in het nieuwe bing AI-zoekveld en druk op enter. Bing geeft aan de linkerkant traditionele zoekresultaten weer en mogelijk zie je aan de rechterkant een Bing AI-chatbotbox. Klik voor interactie met de AI op Meer zien in het AI-chatbotvenster.

Hou er rekening mee dat je vragen stelt die je normaal gesproken ook aan een andere persoon zou stellen. Als je een simpele zoekopdracht met trefwoorden invoert zal je waarschijnlijk geen duidelijk antwoord krijgen van de nieuwe Bing AI.

Probeer bijvoorbeeld een echte vraag zoals:
Wat moet ik doen om Windows 11 op mijn computer te installeren?
Ik moet een diner geven voor 4 personen die geen aardappelen of vis eten. Zou je een 3-gangenmenu voorstellen?
Wat is leuk om te doen als ik twee dagen in Amsterdam ben voor een weekendje weg?

Bing geeft je ook de mogelijkheid je zoekopdracht te verfijnen. Daarbij stelt Bing ook vervolgvragen om je uiteindelijk een veel beter resultaat te geven op de vragen die je stelt.

De ontwikkelingen op AI-gebied gaan ongelofelijk snel en het is het gesprek van de dag. Natuurlijk gaat niet altijd alles goed wanneer je een vraagt stelt maar het word uit eindelijk alleen maar beter.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten