Wallgrind

Database cleaners

WordPress Database Cleaners

Een database is een belangrlijk onderdeel van je website. Zonder database zal je website niet functioneren. Alle opmerkingen, berichten, gebruikersinformatie tot spam, wordt opgeslagen in je WordPress-database. Een deel ervan is cruciaal voor het functioneren van je website, dus het verwijderen van die elementen kan ervoor zorgen dat je website crasht of defect raakt.

Wanneer je een plug-in/thema van je WordPress-website verwijderd, kunnen de restanten in je database achterblijven. Denk hier aan instellingen, tabellen en oude cron-taken. Zoals je wellicht weet, geven niet alle plug-ins/thema’s om het beheer van je WordPress-database. Zolang je plug-ins/thema’s verwijdert, worden er restanten in de database verzameld die de prestaties van je WordPress website enorm kunnen beïnvloeden. Het is aan te raden deze onnodige gegevens op te schonen om de grootte van je database te verkleinen en de efficiëntie bij het openen van de database tabellen te verbeteren. Bovendien worden je back-upbestanden sneller en kleiner.

Database-plug-ins zijn er in vele vormen. Sommige zijn strikt bedoeld om een back-up van je database te maken voordat je eventueel wijzigingen aanbrengt, zoals bij een migratie. Anderen plug-ins zijn er om de database met ongewenste bestanden wekelijks of maandelijks op te schonen.

Waarom je een Database Cleaner zou moeten gebruiken

✔ Opschonen oude revisies van berichten
✔ Opschonen pagina’s en oude prullenbakberichten
✔ Opschonen en verkleinen van grote “posts” tabellen
✔ Opschonen spamcommentaar pingbacks en trackbacks
✔ Opschonen niet gebruikte metadata
✔ Het zorgt ervoor dat je website snel blijft laden
✔ Het helpt bezoekers een efficiëntere gebruikerservaring te bieden.
✔ Het vergroot je kansen om hoger te scoren in zoekmachines.

Meest gebruikte database cleaners op een rijtje

Advanced Database Cleaner
De Advanced Database Cleaner richt zich op het verwijderen van items in je database die onnodig zijn of problemen veroorzaken op de server. Het verwijdert bijvoorbeeld oude revisies die niet langer nodig zijn. De plug-in verwijdert ook items zoals trackbacks, wachtende opmerkingen en oude concepten. Deze cleaner heeft ook een basisinstelling met opties om in te stellen hoe vaak je de database wilt opschonen en of bestanden wilt uitsluiten van het opschonen.

WP-Optimize
WP-Optimize werkt door de WordPress-database op te schonen, te comprimeren en in de cache op te slaan. Deze alles-in-één plug-in zorgt ervoor dat het niet nodig is om extra tools te installeren om je database zo goed mogelijk te optimaliseren. De caching is een leuke bonusfunctie, omdat je je website kunt versnellen en de database kunt optimaliseren zonder erover na te hoeven denken. Je hele WordPress-database kan volgens een schema worden opgeschoond en je kunt zelfs afbeeldingen comprimeren met behulp van de WP-Optimize-plug-in. Wat betreft de database-optimalisatie, WP-Optimize verwijdert alle onnodige bestanden, terwijl het taken uitvoert zoals het comprimeren van tabellen en het behouden van de back-ups.

WP Database Reset
De plug-in WP Database Reset geeft je de mogelijkheid om elk onderdeel van je WordPress-database met één paar klikken op te schonen. Als alternatief biedt het ook instellingen voor het optimaliseren van een of meerdere tabellen los van elkaar. Dit is een eenvoudige, veilige optie om terug te gaan naar een back-up waarop je database niet zo rommelig was.

Belangrijk

Maak altijd een volledige back-up van je website en database voordat je begint met het opschonen van je database met een van de WordPress database cleaner plug-ins.

 

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten