Wallgrind

Conversies

Iedereen wil natuurlijk graag meer conversie

Een snelle website speelt hier een grote rol in. Uit onderzoeken blijkt namelijk dat een snelle website conversie verhoogt. Maar nu vraag je jezelf af hoe meet ik de snelheid van mijn website en welke punten biedt dat om de snelheid te verbeteren?

Meet de snelheid van je website
Je kunt controleren of je website goed presteert door online tools te gebruiken. Het toont verschillende onderdelen die je helpen te identificeren wat je website vertraagt en hoe je deze problemen het beste kunt oplossen. Er zijn op internet meerdere tools te vinden die de snelheid van je website meten. In de praktijk zijn bijna alle tools hetzelfde: ze proberen je website te laden zoals een bezoeker dat zou doen. Zie hier onder een korte uitleg over de meest gebruikte tools die je kunt gebruiken om de snelheid van je website te meten en eventueel te verbeteren.

GTmetrix
GTmetrix is een van de meest populaire tools voor het analyseren van de prestaties van de snelheid van een website. Als je een website op de proef stelt, krijg je een prestatiescore en een rapport waarin de huidige staat van de website wordt weergegeven, samen met enkele suggesties over wat er kan worden verbeterd. Deze tool is gratis te gebruiken. Als je echter meer functies wilt, zoals onbeperkte rapportfilters en grafieken voor het gebruik van bronnen, kunt u GTmetrix Pro proberen.

Voordat u een snelheidsprestatietest uitvoert in GTmetrix, zijn er enkele factoren waarmee u rekening moet houden.

Het aantal tests – het is niet voldoende om een eenmalige test uit te voeren, aangezien de resultaten kunnen veranderen op basis van de hoeveelheid verkeer. Probeer de test op verschillende tijdstippen te herhalen.
Testlocaties – als u een lokaal publiek heeft, wilt u misschien de locatie van de test instellen op de locatie die het dichtst bij uw bezoekers ligt. Terwijl als u zich richt op een wereldwijd publiek, u de test met meerdere regio’s over de hele wereld moet doen.
Test onderdelen – test meerdere berichten en pagina’s voor een betere analyse. Dit zal je helpen erachter te komen welke onderdelen moeten worden geoptimaliseerd en wat er verbeterd kan worden.

Google PageSpeed
PageSpeed Insights is een tool van Google die de laadtijd van je website meet, een score berekent en de website analyseert op mogelijke verbeteringen. Het fijne is dat elke URL van je website hier kan worden ingevoerd en gecontroleerd. Test zo elke pagina van je website voor het beste resultaat.

Zodra Google de test heeft uitgevoerd, wordt de PageSpeed-score weergegeven op een schaal van 0 tot 100. Dit zou moeten helpen bij het geven van een ruwe beoordeling van de prestaties van de pagina van je website. Deze prestatiewaarde is een gewogen gemiddelde van verschillende statistieken. Dit betekent dat zwaarder gewogen statistieken een grotere impact hebben op de algehele beoordeling.

Pingdom
De Pingdom-snelheidstesttool is net zoals de andere tools vrij eenvoudig om mee aan de slag te gaan. Je vult de URL van je website in en je krijgt direct resultaat. Pingdom biedt je een duidelijk inzicht in alle ‘assets’ (onderdelen van je site) die worden geladen, met bijbehorende specificatie van de laadtijd. Handig is dat je de assets kunt uitsorteren en filteren op laadtijd, zo kun je snel zien waar de problemen zitten. De verschillende tabjes geven inzicht in hoe je bepaalde onderdelen kunt aanpakken.

Hou er rekening mee dat het gebruik van deze tools een takenlijst is en over het algemeen een goede manier om vooruit te komen en te bouwen aan je website. Toch is het essentieel om te beseffen dat geobsedeerd blijven door de scores vaak meer kwaad dan goed doet en niks wilt zeggen over hoe goed je website presteert.

Zolang de laadtijd van je website snel en efficiënt is, zul je geen problemen ondervinden die je ranking beïnvloeden. Het is geweldig nieuws – maar wat nog belangrijker is, het betekent dat we de rest van onze aandacht kunnen besteden aan wat belangrijk is: gebruikerservaring en nog belangrijker, de inhoud.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten