Wallgrind

Back-up maken

Waarom moet je regelmatig een back-up maken van je website?

Dat is de vraag die je jezelf moet stellen als je uren hebt lopen experimenteren en
sleutelen aan je website en het opeens niet meer werkt of het design van een aantal uur geleden toch mooier is en je nu graag een paar stappen terug wil gaan. En geloof me, been there done that. Iedereen heeft het wel eens mee gemaakt (Fouten zijn menselijk).

Een of meerdere back-ups maken is een belangrijk onderdeel van het beheren van je websites. Updates gaan niet altijd zoals gepland. Als je gebruikmaakt van een CMS dan moeten de plugins regelmatig geüpdatet worden om zo de werking en de veiligheid te verbeteren. Een plugin update kan ervoor zorgen dat de hele website niet meer werkt.

Een back-up geeft je de mogelijkheid om terug te gaan naar een situatie waarin je website volledig functioneert en je de updates kan testen of nog even uit kan stellen. Wat er ook gebeurd, je hebt altijd een back-up achter de hand om alles te herstellen.

Het fijne nieuws van dit bericht.  (7 dagen back-up retentie)

Wat is de back-up retentie?
De retentie van een back-up geeft aan hoe ver je terug kan in de geschiedenis van een back-up. Iedere nacht maken wij een back-up van alle diensten die je bij ons afneemt tot 7 dagen terug. Mocht je onverhoopt toch vergeten zijn een back-up te maken dan weet je dat wij altijd een een back-up voor je terug kunnen zetten. Maak hier voor een ticket aan via ons controlepaneel en we helpen je graag verder zo snel mogelijk weer online te zijn.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten