Wallgrind

404 foutmelding

Wat 404-fouten zijn en hoe deze op te lossen op je website?

Je bezoekt een webpagina en klikt op een link, maar in plaats van de gewenste website voorgeschoteld te krijgen verschijnt er een 404 foutmelding op je beeldscherm die aangeeft dat de gevraagde pagina niet beschikbaar is. Iets in de richting van Oeps ‘404 niet gevonden – 404 not Found’.

404-fouten zijn standaard HTTP-fout status codes en het bericht wordt vanaf de webserver verzonden naar de webbrowser (meestal de client) die het HTTP-verzoek heeft verzonden. De browser geeft vervolgens de 404 foutcode weer.

Hoe een 404-fout ontstaat

Een trigger voor een 404 fout is wanneer de inhoud van een website is verwijderd of verplaatst is naar een andere URL en de website nog steeds in de zoekmachine is weergegeven tijdens een zoek resultaat.

Een vaak voorkomende reden waarom een foutmelding kan verschijnen zijn niet bestaande URL’s (website linkjes). Deze blijven vaak voor lange tijd staan in de zoekmachine’s staan omdat website eigenaren geen idee hebben dat de gelinkte inhoud is verwijderd of in zijn geheel is verplaatst.

404-fouten opsporen op je WordPress website

Een 404-foutmelding zit je natuurlijk niet op te wachten als je een mooie website beheert. Aan het einde van de dag hebben de bezoekers van je website niet de inhoud gevonden waar ze naar op zoek waren. In principe is de oplossing eenvoudig te vinden en kunnen je bezoekers snel naar de webpagina worden geleid waar ze oorspronkelijk naar op zoek waren.

Een van de meest simpele manieren op een 404 fout op te zoeken zijn:
Google Search Console
Rank Math SEO plugin

Google Search Console – Beter bekend als Google Webmaster Tools. Alle 404-fouten die door de crawlers van Google worden gevonden worden overzichtelijk weergegeven in deze webtool. Je kunt 404-fouten corrigeren en deze als opgelost markeren wanneer je ze naarmate hebt doorgelinkt. Met verschillende functies kun je fouten in de robots.txt van je website vinden en crawlstatistieken gebruiken om te bekijken hoe vaak je website 404-fouten laat zien en welke zijn gevonden door de Google crawlers.

Rank Math SEO plugin – Met de Advanced 404 Monitor van Rank Math heb je de mogelijkheid alle informatie in te zien over de 404-fouten die bezoekers op je website zijn tegengekomen. De Advanced 404 Monitor geeft fouten weer in groepen op basis van het aantal keer dat deze 404-fout is weergegeven en laat het totale aantal zien in de logs.

Deze tool is dus enorm handig om alle 404-fouten direct in te zien en ook door te linken. Daarover hier onder meer.

404-fouten oplossen op je WordPress website

In deze blog zijn we kort en krachtig en voornamelijk ingegaan over wat een 404-fout is en hoe deze tot stand komt. Hoe je 404-fouten van je WordPress website kunt controleren met behulp van Google Search Console en de Rank Math SEO plugin. Je wilt natuurlijk ook weten hoe je deze kunt oplossen.

Rank math heeft op hun eigen website deze uitgebreide handleiding staan hoe je ze eenvoudig en snel kunt oplossen. Mits je gebruik wilt maken van deze plugin natuurlijk.

Wat is de Rank Math SEO plugin precies?

Rank Math is een plug-in voor WordPress die zoekmachine optimalisatie voor iedereen gemakkelijk maakt en je de inhoud van je website aanzienlijk kan optimaliseren met ingebouwde suggesties. Pas eenvoudig belangrijke SEO-instellingen aan en bepaal welke pagina’s kunnen worden geïndexeerd en hoe je website wordt weergegeven in zoekresultaten van Google met gestructureerde gegevens.

Houdt onze blog in de gaten. Binnenkort zullen wij een nieuwe blog schrijven over de Rank Math SEO plugin.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten