Wallgrind

2FA Tweestapsverificatie

Waarom een twee-factor-authenticatie (2FA) zo belangrijk is

Tegenwoordig leest je vaak verhalen in het nieuws over data- en wachtwoordlekken. Je denkt misschien dat dit alleen gebeurt bij mensen die niet weten hoe ze om moeten gaan met een computer of werken met verouderde systemen. Maar hoe zit dit nu precies?

Alleen vertrouwen op een gebruikersnaam en wachtwoord is tegenwoordig niet meer voldoende. Inloggegevens buitmaken zijn de eerste stap in een succesvolle aanval naar meer. Het is tot op de dag van vandaag erg belangrijk je website of welk inlogformulier dan ook veilig te maken. Wacht dus niet te lang en stel een tweestaps-authenticatie (Two Factor Authentication of 2FA) in.

Wat is een two factor authentication (2FA)

Dit is een extra beveiligingslaag voor je account. Je hebt dan een verificatiecode nodig om in te loggen. Dit bestaat vaak uit een extra woord, cijfers of een vraag die je moet beantwoorden. 2FA is dus een authenticatie methode waarbij je twee of meerdere stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen.

Voor WordPress en de bekendere CMS’en kun je gemakkelijk de plugin ‘Google Authenticator‘ instellen om je website te beveiligen met tweestaps-authenticatie.

Met de Google Authenticator app kan je jouw account op ons controlepaneel beveiligen met een two factor authentication (lees hier hoe). Zo dien je naast de standaard beveiliging met gebruikersnaam en wachtwoord ook een aantal cijfers in te voeren welke de Authenticator toont op jouw smartphone.

Wallgrind Solutions

Wij zijn de generatie van Think differentI’m lovin’ it en Just do it.
Hier combineren we twee specialismen: Webhosting en Webdevelopment.

Bereikbaarheid en persoonlijke service is waar het bij ons om draait. Service zonder gedoe noemen we dat. Iedere website of webapplicatie verdient een betrouwbare partner.

Recente berichten