Alles wat je moet weten over Redis
Redis is een open source in-memory gegevensopslag, gebruikt als database voor het wegschrijven van cache data in het geheugen. Redis is ontworpen rond het concept van datastructuren en kan je dataset opslaan in Strings, Hashes, Sorted Sets, Sets, Lists, Streams en andere data. Alle Redis-gegevens bevinden zich in het geheugen, waardoor gegevenstoegang met lage latentie en hoge doorvoer mogelijk is. In tegenstelling tot traditionele databases is voor in-memory datastores geen doorstroom naar de schijf nodig, waardoor de latentie van de engine wordt teruggebracht tot microseconden. Hierdoor kunnen in-memory datastores een orde van grootte meer bewerkingen en snellere responstijden ondersteunen. Het resultaat is razendsnelle prestaties met gemiddelde lees- en schrijfbewerkingen die minder dan een milliseconde in beslag nemen.
Redis maakt gebruik van een primaire replica-architectuur en ondersteunt asynchrone replicatie waarbij gegevens kunnen worden gerepliceerd naar meerdere replicaservers. Dit zorgt voor verbeterde leesprestaties (aangezien verzoeken over de servers kunnen worden verdeeld) en sneller herstel mogelijk maakt wanneer de primaire server een storing ondervindt. Voor persistentie ondersteunt Redis point-in-time back-ups (het kopiëren van de Redis-gegevensset naar schijf).
Redis heeft ondersteuning voor de volgende programmeertalen: Java, Python, PHP, C, C++, C#, JavaScript, Node.js, Ruby, R, Go en vele andere.
Wat kun je met Redis?
Je kunt Redis gebruiken voor het cachen van je website of webshop data. Het is voor je bezoekers belangrijk dat alle pagina’s snel laden. Gebeurt dat niet snel genoeg dan haken ze vaak direct weer af. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen en wilt dus een zo snel mogelijk website of webshop. Dit is op veel manieren te behalen met één van de meest krachtige methodes: Redis Cache.
Voordelen van Redis
• Zeer gebruiksvriendelijk
• Snelle front en backend
• Gegevens in de cache i.p.v. in database
• Er is maar één cache module nodig
Redis is dus gebouwd met één doel voor ogen: snelheid.
Redis met WordPress
Gebruik je WordPress, dan kan het een flinke snelheidswinst opleveren. Wil je Redis gebruiken met WordPress? Bekijk deze WordPress Redis handleiding in onze kennisbank.