FTP-account aanmaken

• 2

Voor bepaalde websites of content management systemen (CMS) is het handig om een eigen FTP-account te gebruiken. Je kunt een FTP-account koppelen aan een bepaalde map, zodat dat account alleen in die map bestanden kan uploaden of wijzigen.

• Klik op Home en daarna op Mijn producten.

• Klik op je hosting pakket.

• Scroll naar beneden bij hosting en klik op FTP-accounts.

• Klik op FTP-Account aanmaken en vul de gevraagde gegevens in.
  • FTP-gebruikersnaam: de gebruikersnaam voor het FTP-account. Dit zal altijd eindigen op je domeinnaam.
  • Vul je wachtwoord in: het wachtwoord van het FTP-account
  • FTP Path: Je kunt daar opgeven waar de FTP-gebruiker in begint:
  • Als je kiest voor 'Domein', dan heeft het account toegang tot alle mappen waar jij ook toegang tot hebt.
  • Kies je voor 'FTP', dan heeft het account toegang tot de map 'public_ftp'.
  • Kies je voor 'Gebruiker', dan komt het account uit 'public_html'.
  • Verder kun je nog een eigen startmap opgeven met 'Aangepast'.

Goed om te weten, is dat de /public_html/-map zich op de onderstaande locatie bevindt. Vervang hierbij 'jouwgebruikersnaam' met je eigen gebruikersnaam en 'voorbeeld.nl' met jouw domeinnaam.

/home/jouwgebruikersnaam/domains/voorbeeld.nl/public_html/
  • Alles ingevuld?, dan klik je op 'Aanmaken' om het FTP-account aan te maken.