DNS instellingen aanpassen

• 8

De DNS instellingen kun je wijzigen via DirectAdmin. Onze DNS is gekoppeld aan de juiste server met Directadmin waar jouw domeinnamen aan zijn gekoppeld. Je kunt dus via DirectAdmin de DNS instellingen volledig beheren.

Bij het niet goed instellen van de DNS is het mogelijk dat je website niet naar behoren meer functioneert.

• Klik op Home en daarna op Mijn producten

• Klik op je hosting pakket.

• Scroll helemaal naar beneden van de pagina, en klik op DirectAdmin.

• Klik vervolgens op Account Manager > DNS Management.

• Op deze pagina kun je DNS records toevoegen of DNS records wijzigen. De gewenste veranderingen worden realtime doorgevoerd. Waarna de DNS wereldwijd zal propageren binnen 24 tot 48 uur.
  • Wanneer je meerdere domeinnamen beheert zorg er dan voor dat je de juiste domeinnaam selecteert alvorens je een DNS record toevoegt of wijzigt (zie rode pijl).
  • Let op: Verwijder of wijzig nooit de DNS instellingen van onze nameservers: ns1. ns2. ns3.

• Let op: Wijzig de DNS instellingen alleen als je weet wat je doet. Bij het niet goed instellen van de DNS is het mogelijk dat je website niet naar behoren meer functioneert.

De volgende velden kunnen ingevuld of aangepast worden:

• Hostnaam
    Vul hier in waar de records betrekking op heeft. Laat leeg als het om het hoofddomeinnaam gaat, of geef anders het subdomein op.
  • Prioriteit
    De prioriteit van een record zorgt ervoor dat er meerdere records ingesteld kunnen worden met verschillende prioriteiten. Bijvoorbeeld wanneer er meerdere MX-records zijn ingesteld kun je verschillende prioriteiten opgeven. Hiermee zal het record welke de hoogste prioriteit heeft, als eerste worden aangeroepen.
  • Record Type
    Het type record geeft aan wat de functie van de record is. Je kunt kiezen tussen de volgende types:
    A: Hiermee kun je een IP adres opgeven waarnaar de record moet verwijzen
    AAAA: Hetzelfde als een A record maar dan voor IPv6. Hiermee kun je een IPv6 adres opgeven waarnaar de record moet verwijzen
    CNAME: Hiermee kun je een ander domein opgeven waarnaar de record moet verwijzen
    SPF: Dit record gebruik je om verschillende IP adressen op te geven voor een SPF record. Als je een SPF record voor je domeinnaam wilt toevoegen gebruik je overigens een TXT record.
    SRV: Een SRV record wordt gebruikt om de locatie van servers of bepaalde diensten te definiëren. Vooral voor diensten van Office 365, zoals Teamspeak of een Mincecraft-server wordt dit record gebruikt.
    TXT: Een TXT record is veelzijdig en kan voor meerdere functies worden gebruikt. Er kunnen dus ook meerdere TXT records aanwezig zijn. Een TXT record kan bijvoorbeeld gebruikt worden ter verificatie de domeinnaam, of om SPF of DKIM records in te stellen.

Let op: Wijzig de DNS instellingen alleen als je weet wat je doet. Bij het niet goed instellen van de DNS is het mogelijk dat je website niet naar behoren meer functioneert.